Homeopati i Oslo- området

Homeopati er den eldste alternative behandlingsformen i Norge når vi ser bort fra folkemedisinen. Norske homeopater er kjent internasjonalt for sin høye utdannelse, sin fagkunnskap innen homeopati og sitt veletablerte; Norske Homeopater's Landsforbund (NHL), stiftet i 1930. For å bli medlem i NHL kreves grundig utdannelse i både homeopati og basalmedisin. Tilsammen utgjør dette 5 års utdannelse i skolemedisinske fag og homeopati. Medlemmene kan bruke tittelen homeopat MNHL. Homeopati er en 250 år gammel behandlingsform som ble utviklet av den tyske legen Samuel Hahnemann. Innen homeopati søker man å finne den medisinen som kan etterligne flest av pasientens symptomer.

Prinsippet i homeopati er altså at et stoff som kan fremkalle et sett symptomer hos en frisk person kan helbrede de samme symptomene. En fjerdedel av pasientene hos homeopat er barn under 10 år. Praksisen innen homeopati kan sammenlignes med en allmennpraksis der vi møter mennesker med mange forskjellige plager og symptomer. Vi behandler ofte barn med bl.a. hyppige forkjølelser, ørebetennelser, urinveisinfeksjoner, søvnproblemer, kolikk, allergier og mye mer. Ungdommer søker gjerne til homeopati når det gjelder hudproblemer som kviser eller eksem, menstruasjonsproblemer eller lettere angst og depresjoner. Voksne kvinner og menn søker hjelp i homeopati med alle typer kroniske og akutte plager. Homeopati kan hjelpe mot alt fra allergi, migrene, smerter i muskler og skjelett, hormonelle problemer, fordøyelsesproblemer til psykiske problemer av lettere art. Homeopati blir oftere brukt til å behandle kroniske lidelser enn akutte plager. Dette skyldes ikke at homeopati er lite effektivt ved akutte lidelser, snarere det faktum at vi er mer familiære med å oppsøke det etablerte helsevesen i første omgang. Når plagene ikke forsvinner eller bivirkningene av skolemedisinen blir for store, søker mange komplementær behandling som homeopati. Flere og flere pasienter bruker i dag også homeopati ved akutte lidelser og dette har vært med på å gjøre homeopati enda mer kjent som behandlingsmetode. Homeopaten er kvalifisert til å sende pasienten videre til lege eller legevakt hvis dette er påkrevet. Kun en håndfull norske leger har en fullverdig utdannelse i homeopati, dette i motsetning til sine kolleger på kontinentet der homeopati har fått større gjennomslag. I Frankrike er det 20.000 leger som arbeider med homeopati og i England er det 5 homeopatiske sykehus. Hvordan foregår en time hos homeopat? Ikke noe pasientintervju er så omfattende og helhetlig som det er innen homeopati. Homeopati tar hensyn til faktorer som spenner fra psyke til kropp og innbefatter sosiale forhold og egne og familiemedlemmers sykdommer. I tillegg vil homeopaten trekke frem detaljer og nyanser ved symptomene som ingen andre terapeuter trekker frem. Innen homeopati er det viktig å forstå hvordan sykdommen arter seg for akkurat DEG. Dette er avgjørende for hvilken medisin homeopaten skal gi. Homeopati søker en annen inngangsvinkel enn skolemedisinen ofte gjør. For homeopaten er det mer interessant hvilken person som har fått en sykdom, enn hvilken sykdom en pasient har fått.

1.Konsultasjon (varer 1-1,5 time) kr.800,- Oppfølgende kons. kr.400,- Homeopat Hilde Fløtten er medlemme av Norske Homeopaters Landsforbund (NHL). Hun er også lærer ved Norsk Akademi for Naturmedisin og leder av komiteen for homeopatetikk i NHL. Hilde kan kontaktes direkte på telefon 920 15 151 . Er du interessert i homeopati? Se www.nhl.no.